1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Scrisoarea de intentie

PDFImprimareEmail

Scrisoarea de Intentie nu este un act de sine statator - ea va fi insotita intotdeauna de Curriculum Vitae.
Scrisoarea de Intentie nu va contine mai mult de o pagina. Culege informatii despre societatea la care intentionezi sa aplici scrisoarea de intentie.

  • Pe unul din colturile de sus ale paginii ( recomandat ar fi coltul stang) noteaza un paragraf cu datele tale personale care sa contina numele, prenumele, adresa si numarul de telefon. De asemenea noteaza si data. Spre deosebire de CV scrisoarea se dateaza
  • Sub paragraful cu date personale ( cu spatiu intre paragrafe) noteaza datele institutiei, respectiv denumirea si adresa unde isi are sediul societatea.
  • Daca cunosti numele managerului institutiei sau serviciului resurse umane ar fi recomandat sa adresezi scrisoarea acestuia, utilizand formula ,, In atentia domnului‚Ķ‚Ķ‚Ķmanager (resurse umane)'', formula redactata imediat sub paragraful destinat societatii.

Dupa cateva randuri libere, scrie formula de adresare ,,Stimate Domn (Doamna)'' incepand din marginea din stanga.

  • Redactarea continutului (care de obicei cuprinde 4 paragrafe) :
  • modalitatea in care ai identificat postul ;
  • postul pe care il vizezi, de ce iti doresti postul respectiv si convinge-i ca acest "de ce" va fi un beneficiu reciproc ;
  • trece in revista aptitudinile ,abilitatile, competentele, calitatile personale si experienta ta in domeniu care sunt relevante si care te indreptatesc sa aspiri la postul respectiv, mentioneaza ca ai atasat un C.V. la scrisoarea de intentie ;
  • aratati disponibilitatea de a te intalni in cadrul unui interviu pentru a furniza mai multe detalii.

Semneaza de mana pe aceeasi parte pe care ai scris adresa si foloseste in incheiere, de exemplu: "Cu respect", "Cu stima", "Cu consideratie" etc.

Modele de scrisori de intentie in functie de modalitatea in care ati identificat postul :

a) In cazul unui anunt publicat in ziar:
In urma anuntului facut de catre compania dumneavoastra in publicatia .... din data de .... m-am hotarat sa va supun atentiei dumneavoastra descrierea studiilor pe care le-am urmat, precum si activitatea mea profesionala considerand o oportunitate deosebita de a ma alatura echipei dumneavoastra.

b) In cazul in care doresti o slujba in cadrul unei companii despre care nu stii daca au locuri de munca disponibile:

Cunoscand faptul ca firma dumneavoastra este renumita in acest domeniu si ca asigura oportunitati deosebite in dezvoltarea carierei, ma adresez in speranta ca pot sa va ofer cunostintele mele pentru a participa la succesul echipei dumneavoastra. Sunt interesat in gasirea unui post de ....

Va asigur ca sunt o persoana motivata, hotarata, dornica de a reusi. Sunt,de asemenea, o persoana entuziasta, dinamica, intr-o continua fundamentare a cunostintelor dobandite .

As dori sa am posibilitatea de a discuta mai multe detalii despre experienta mea in cadrul unui interviu. Va rog sa ma contactati la numarul de telefon pentru a stabili un interviu la ora care sa va convina.

Precizare : daca va fi bine conceputa scrisoarea de intentie il vei convinge pe angajator sa-ti citeasca si CV-ul.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner