1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Design interior

PDFImprimareEmail

Echipa noastra vine in intampinarea celor ce-si doresc o schimbare in bine sau o modernizare a spatiului unde locuiesc. 
Scopul nostru este sa va ajutam sa va rafinati cat mai mult stilul, sa-l conturati cat mai bine, sa intelegeti cat de interesant sau discordant este un anume decor pe care-l doriti.
Designul interior atinge viata multora dintre noi in modul cel mai direct. Toti traim in interiorul unui spatiu, majoritatea dintre noi lucram, studiem sau facem cumparaturi in interiorul unei cladiri.
Studiem in scoli, mancam in restaurante, lucram in magazine, birouri etc. Oricat de mult ne place natura trebuie sa infruntam realitatea: viata moderna se petrece in interiorul unor spatii marginite.
Impreuna cu noi veti descoperi confortul, eleganta, rafinamentul, functionalitatea locuintei, barului sau biroului dumneavoastra.

Va oferim urmatoarele servicii:

- Proiecte  de design interior (locuinte, spatii comerciale, birouri)
- Consultanta in designul de interior
- Proiecte de amenajari de gradini
- Servicii de "Project Managing"

Semnificatia culorilor

Traim inconjurati de culori, lumini si umbre. Fiecare nuanta, chiar daca cateodata nu observam, ne influenteaza starea. Fiecare culoare are o semnificatie si interfereaza cu gandirea si mintea noastra.
Nimic in lumea asta nu este intamplator. Totul este armonie. Ai observat? Sunt zile in care vrei sa te imbraci in negru si zile in care simti nevoia de culoare, adaugand un pic de portocaliu sau o esarfa verde sau chiar o rochie se seara rosie si misterioasa.

Iti poti alege culorile pentru garderoba ta in functie de starea pe care o ai si sa le schimbi cat vrei de des. Dar culoarea unei camere nu o poti schimba atat de usor. Atunci cand incepi decorarea unei camere este foarte important sa alegi culorile corect.

Designerii interiori folosesc o paleta de culori pentru a alege culorile si tonurile care se potrivesc. Trebuie sa stii ca exista culori active (cum ar fi rosu, galben si portocaliu), culori pasive (albastru, verde si mov) si culori neutre (alb, negru, gri, bej si maro).

Este foarte important sa stii in ce fel fiecare dintre aceste grupuri de culori pot influenta o camera. De exemplu, culorile calde au tendinta sa iasa in evidenta. Cele neutre, dupa cum sugestioneaza si numele, sunt neutre. Iar cele pasive calmeaza atmosfera.
Trebuie sa gasesti o modalitate sa balansezi tonurile pentru a crea starea pe care o cauti.
Ex: Daca vrei o camera plina de energie, foloseste portocaliu. Daca vrei pasiune, atunci rosul este raspunsul. Daca vrei liniste, apeleaza la albastru.

Hai sa vedem fiecare culoare in parte ce inseamna:

-Rosu reprezinta pentru multi culoarea dragostei pasionale
Un trandafir rosu, o inima rosie, dar in Africa de Sud reprezinta jelanie. Rosu este de asemenea cea mai des intalnita culoare la steagurile nationale. Deoarece in timpurile stravechi steagurile erau folosite pe campul de lupta si rosul dadea semnalul inceperii luptei.
Rosu este asemenea culoarea sangelui – ouale rosii de Pasti simbolizeaza sangele lui Hristos si noroc. Rosu este noroc si in China, unde este o culoare folosita la nunti. Daca iti place rosul, poti crea o decorare interioara cu o tema chinezeasca. Va fi alegerea perfecta.

-Verdele este culoarea naturii
O gasesti pretutindeni: la copaci, iarba si chiar unele fructe. Relaxeaza si inspira. Pe vremuri verdele era culoarea onoarei si a victoriei. In Irlanda, este in continuare culoarea norocului. Alege o tema irlandeza daca iti place verdele.

-Albastrul este culoarea cea mai intalnita in decorarea unei camere. Relaxeaza si improspateaza aducand un sentiment de siguranta. Asta nu ar trebui sa fie o surpriza. Dupa cum stii albastrul este culoarea uniformelor de politie. Daca alegi albastru pentru casa ta, nu poti gresi. Dar albastru este o culoare rece, asa ca echilibreaza cu portocaliu sau galben.

-Movul este o culoare regala
Pe vremuri, movul era o culoare greu de obtinut. Este de asemenea culoarea inspiratiei, asa ca daca esti artist, o camera cu accente de mov ti- ar putea stimula mintea. Se crede ca movul ajuta dezvoltarea imaginatiei la copii asa ca este deserori intalnita la decorarea camerelor copiilor.

-Galbenul si portocaliul sunt culori extrem de calde.
Sunt asociate de obicei cu soarele si cu fructele tropicale (banane, portocale, lamai). Amandoua au un impact pozitiv, totusi galbenul ar putea fi luat ca un simbol al geloziei si dezamagirii si sa nu uitam ca acum ceva vreme, in Spania, calaii purtau galben.
Ai grija cum folosesti portocaliu si galben in decorarea interioara. Amandoua ies in evidenta si au tendinta sa domine camera.

-Albul si negrul sunt neutre
Amandoua sunt foarte elegante si, in timp ce nu ar trebui sa-ti colorezi peretii negri, ai putea alege mobila neagra pentru a da interiorului tau o nota de opulenta si putere. Albul semnifica puritate, blandete, pace si loialitate.

Tendinte in design pt anul 2007

Culoarea ciocolatei, argintiu si culoarea lamaii, texturi, corpuri de iluminat high-end si mobila de bambus. Acestea sunt cateva dintre trend-urile anului in curs in ceea ce priveste design interior.
Cand vine vorba de culori, ne intoarcem in trecut. Se intoarce maronul si portocaliul ca si culori calde si confortabile inspirate de anii ’70. Gri, maron, negru si galben se folosesc la vopsirea peretilor. Culorile pastelate din anii trecuti sunt inlocuite de tonuri indraznete.
Negrul continua sa fie culoarea dominanta, dar trebuie sa fie stralucitor. Se poate combina cu alb, rozaliu, turcoaz sau rosu pentru a asigura look-ul modern. Nuantele naturale si verdele continua sa fie prezente.
Culoarea ciocolatei este clar in trend. Se asorteaza cu culoarea lamaii. Mai poate fi asortata cu culoarea caisei sau argintiu mat.
Textura este elementul cheie in modul cum ochiul percepe culoarea.

Finisajele sunt importante anul acesta.
Si furnirul exotic se remarca indeosebi in 2007. Se impaca bine cu stilul clasic, contemporan si tranzitional.
In ceea ce priveste finisajul la lemn, imperfectiunile, varsta si caracterul continua sa domine.
Provocarea este de a crea spatii versatile cu zone functionale pentru depozitare astfel incat focus-ul sa fie pe living si nu pe lucrurile din living.
Mai mult decat in anii trecuti, anul acesta va consta din amestecul a doua ingediente si anume stilul si confortul. Nu conteaza cat de stilata este o camera, daca nu te face sa te simti relaxat si confortabil inseamna ca nu este decorata cum trebuie.

Pardoseala din lemn este de culoare inchisa.
Trend-urile 2007 se bazeaza pe o noua miscare de traditional-modern. Amestecul de materiale moderne cu design traditional. Continua stilul retro, art-deco, modernism si baroc, dar cu o tenta moderna.
Tapetul se intoarce in forta. Noul val este cu tipare mari si indraznete, de preferat texturate sau cu un finisaj sclipitor. Nu uita ca tapetul este folosit doar pe un perete in design-ul contemporan.
Lemnul, plasticul, sticla si metalul sunt materialele folosite. Interiorul natural contine mult bambus.

CUM SA DECOREZI – ALEGEREA CULORILOR

O camera nu este pur si simplu un loc in care sa nu te bata vantul si un loc de depozitare pentru lucrurile de care vei avea la un moment dat nevoie. O camera poate fi o extensie a ta, o imagine palpabila a personalitatii tale. Pentru a obtine acest lucru trebuie insa sa iei cateva decizii, sa alegi o tema pe care sa o urmaresti in fiecare detaliu. Unitatea face ca efectul sa fie mult mai vizibil, creaza atmosfera.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci daca vrei ca spatiul in care traiesti sa respire o anumita atmosfera este sa alegi culorile. Acestea sunt esentiale pentru modul in care te vei simti in camera respectiva si, de ce nu, pentru ce vei experimenta, ce vei trai in ea.

Cum poti alege culorile potrivite?

Pasul 1. Alegi in functie de un obiect care iti place foarte mult, care te bucura atunci cand il privesti  poate fi un covor, un tablou, o cuvertura de pat. Vei alege culorile camerei dintre culorile acelui obiect.

Pasul 2. Dintre culorile obiectului respectiv alege trei: o culoare deschisa, una medie si una inchisa. Acestea vor sta la baza culorilor pe care le vei folosi in incapere.

Pasul 3. Utilizeaza culoarea deschisa ca si fundal.
Coloreaza podeaua si peretii cu cea mai deschisa culoare. Daca este insa prea aprinsa adauga-i alb sau gri. Tine cont de faptul ca este placut pentru ochi daca podeaua are o nuanta mai inchisa decat peretii. Ajuta la orientare.

Pasul 4. Foloseste culoarea medie pentru obiectele mai mari din camera.
Poti folosi aceasta culoare la ferestre, la piesele mai mari de mobilier.

Pasul 5. Adauga culoarea mai inchisa pentru a accentua.
Poti folosi aceasta culoare pentru accesorii si pentru piesele mai mici de mobilier. Incearca sa distribui aceasta culoare in mod egal in intreaga camera.

Prin utilizarea acestor trei culori poti pune un accent mai mare pe fundal sau pe mobila. De obicei ochii sunt mai atrasi de culorile mai stralucitoare sau mai inchise.

Cum influenteaza combinarea culorilor atmosfera

Monocromatic
Pentru a obtine o camera linistita, care naste calm selecteaza o culoare neutra si utilizeaza diferite nuante ale ei pentru elementele din camera. Aceasta abordare este foarte populara si iti permite sa schimbi cu usurinta aspectul camerei prin schimbarea accesoriilor. Pentru a nu deveni plictisitoare camera poate fi imbunatatita prin utilizarea texturilor diferite pentru pereti, podea si mobila.

Culori semanatoare
Poti obtine senzatia de relaxare daca folosesti culori asemanatoare, cum ar fi verde cu albastru sau roz cu portocaliu. Te poti folosi pentru asta de imaginea alaturata si sa alegi culorile care sunt una langa alta.

Contraste puternice
Un mediu stimulant, plin de viata poate fi creat atunci cand culorile folosite contrasteaza. Efectul obtinut va fi cu siguranta acela de a atrage atentia.
Odata ce te-ai decis asupra culorilor ia acasa esantioane cu ele. Uita-te la ele in anumite momente ale zilei, atat la lumina naturala, cat si sub cea arficiciala. In timp ce te decizi cum sa le distribui in camera tine cont de faptul ca nuantele mai inchise tind sa se decoloreze in timp. Nu uita sa iei in considerare modul cum se vor armoniza cu mobilierul pe care vrei sa il pastrezi.

CUM LUMINAM INTERIORUL CASEI

Arta si stiinta, ratiune si simtire - astfel poate fi descrisa tehnica potrivirii materialelor in design interior. Ce reprezinta arta si unde incepe stiinta? Unde e nevoie de ratiune si unde de simtire?

Pentru fiecare dintre noi exista materiale carora nu le putem rezista, pe care simtim nevoia sa le atingem si sa le vedem mereu in fata ochilor. Insa, atunci cand vine vorba sa le folosesti in decorarea casei tale, este nevoie sa le pastrezi valoarea pentru ca ele sa ramana pentru tine un motiv de bucurie. Astfel, pot spune ca arta este echilibrarea atenta a culorilor si a modelului, iar stiinta incepe odata cu analiza formei si a stilului fiecarie piese de mobilier si se termina cand este obtinuta armonia dintre piesa de mobilier si materialul ei.

Majoritatea oamenilor sunt foarte priceputi in a asorta un anumit model cu un material solid (adica int-o singura culoare), dar mai departe totul este facut cu nesiguranta.

Exista insa cateva reguli generale care pot ajuta pe oricine sa scape de o parte din temeri:

  1. Materialul principal: Inainte de orice este nevoie sa alegi un material "ancora" - toate celelalte se vor lega mai apoi de acesta. Alege unul care iti place cel mai mult si care are un model cu cel putin trei culori. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca acest material va fi dominant in camera pentru care il alegi.
  2. Materialele secundare: Dupa alegearea materialului-ancora alege inca doua (cel putin) care au una sau mai multe din culorile prezente (nu toate!) in materialul principal.
  3. Contrastul: Culoarea generala (dominanta - care da aerul intregului model) a fiecarui material folosit trebuie sa fie deschisa, neutra si inchisa.
  4. Textura: Intr-o camera ideala exista atat texturi fine cat si aspre. Asadar foloseste atat matasuri (fine) cat si lana, stofa, catifea sau bumbac (aspru). Pentru un plus de varietate poti folosi materiale combinate, matase - catifea, spre exemplu.
  5. Dimensiunea: Trebuie sa fac precizarea ca dimensiunile se refera strict la marimile modelului prezent pe materialul ales. Acestea trebuie sa varieze de la mare la mediu si mic sau inexistent (culoare solida).
  6. Stralucirea: O camera ale carei materiale sunt doar lucioase sau doar mate - oricat de multa varietate ar exista in model - va parea monotona. Iar o incapere ale carei materiale vor fi doar lucioase va fi obositoare. Asadar combina materialele stralucitoare cu cele mate.
  7. Modelele: Amesteca modele cu linii si forme curbe cu cele cu forme lineare. De exemplu, un material cu linii merge intotdeauna cu un material intr-o singura culoare, dar si cu un material din lana cu bucle vizibile. De asemenea, pot fi folosite toate trei la un loc, solid, liniar si curb. Alte posibilitati mai sunt (pentru trei materiale): curb-liniar-curb; liniar-curb-liniar. Un material "plin" (o singura culoare) poate fi atat liniar cat si curb, in functie de cum este folosit.


Nimic nu poate avea insa succes din prima incercare asa ca experimenteaza: inainte sa cumperi intreg materialul de care ai nevoie cumpara un patrat de 20x20. La fel este bine sa faci si pentru celelalte materiale pe care le consideri potrivite. Apoi, acasa, aseaza-le unul langa celalalt grupate cate 3 sau 4 in functie de cate vei folosi in camera si priveste-le. Observa unde regulile de mai sus nu se aplica si unde potrivirea este perfecta. De asemenea, lasa lumina sa le "vada", atat cea naturala cat si cea artificiala - unele materiale arata foarte bine in lumina de la bec, sa zicem, dar pot sa nu fie la fel de atragatoare in lumina zilei.

Un ultim aspect ar mai fi distribuirea materialelor, este recomandat sa nu folosesti toate materialele intr-un singur colt, distribuie-le prin camera, de exemplu daca luam draperiile - materialul acestora se poate regasi ca fata a unor pernute decorative de pe pat, sau pe tapiteria scaunului, sau pentru imbracarea abajurului veiozei. De asemenea trebuie luat in seama ca modele exista peste tot intr-o camera - de la modelul lemnului mesei pana la textura peretelui, prin urmare trebuie tinut seama si de acestea atunci cand decorezi camera cu materiale.

Asadar ratiunea este in ghidarea decorarii dupa anumite reguli si numai dupa analizarea atenta a tuturor formelor, culorilor, texturilor si modelelelor existente intr-o camera sau in intreaga casa. Totul poate parea matematic, dar rolul principal, ca in orice arta, il joaca "simtirea". Pentru a avea o casa asa cum iti doresti este nevoie sa iti asculti simturile si sa impletesti ce iti spun acestea cu regulile ratiunii.

De retinut !

O casa in care sa te simti cu adevarat bine sau un birou in care sa lucrezi cu placere sunt necesitati ale timpului prezent. Avem nevoie de confort, dar si de o ambianta relaxanta si primitoare. Designul de interior se refera la aceasta ambianta si la toate elementele care o compun: piese de mobilier, obiecte de uz casnic dau decorative, corpuri de iluminat. Sa nu uitam importanta legaturilor create intre aceste elemente, felul in care ele se influenteaza reciproc si se pun in valoare. De ce ai avea nevoie de sfaturile noastre? Pentru ca te putem ajuta sa obtii ambianta eleganta la care doar visezi !

Cu profesionalism, realizam proiecte personalizate de design si amenajari interioare, inclusiv proiecte pentru mobilier unicat, pe comanda. Apeland la serviciile noastre, beneficiati de consultanta specializata.

Cu fantezie, amenajam camere agreabile, ambiante expresive, chiar si cu putine piese de mobilier. Important este ca alaturi de toate elementele de design interior, culoarea, lumina si vegetatia sa constituie factori esentiali pentru inchegarea unei atmosfere atragatoare. Fiecare dintre noi percepe instantaneu forma, lumina si culoarea unui spatiu sau a unor obiecte din acel spatiu. Toate elementele auxiliare mobilierului ( perdele, covoare,tapiterii, lampi, tablouri,etc) sunt dependente de culoare si lumina. Lumina le poate pune in valoare, iar gama coloristica depinde tot de calitatile luminii

Aceste elemente auxiliare au calitati functionale, dar si estetice. Rolul lor este foarte important in amenajarea interioara, astfel incat selectarea lor trebuie realizata cu discernamant si cu aceeasi atentie ca si in cazul pieselor importante de mobilier. Textura materialului, rezistenta, culoarea, sunt detalii de care nu trebuie sa uitam, daca vrem sa facem o alegere buna.

Fiecare spatiu, fiecare colt al casei este de fapt un mic univers si reflecta o parte din modul de viata si personalitatea noastra. Chiar si obiectelor utilitare sau decorative le putem da o nota personala. Important e sa stim ce si cum sa alegem din multitudinea de oferte existente in materie de design interior. Beneficiind de ajutor specializat, nimic nu este lasat la intamplare, detaliile sunt atent studiate si rezolvate pentru pastrarea echilibrului intregului ansamblu.

Iti doresti o ambianta interioara placuta, relaxanta ? Ai nevoie de cateva sfaturi, poate o casa in care sa te simti cu adevarat bine sau un birou in care sa lucrezi cu placere sunt necesitati ale timpului prezent. Avem nevoie de confort, dar si de o ambianta relaxanta si primitoare. Designul de interior se refera la aceasta ambianta si la toate elementele care o compun: piese de mobilier, obiecte de uz casnic dau decorative, corpuri de iluminat. Sa nu uitam importanta legaturilor create intre aceste elemente, felul in care ele se influenteaza reciproc si se pun in valoare. De ce ai avea nevoie de sfaturile noastre? Pentru ca te putem ajuta sa obtii ambianta eleganta la care doar visezi !

Apelati cu incredere la serviciile noastre !!!
Mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner