1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Masaj

PDFImprimareEmail

Masajul corporal este un procedeu complex de operatii care consta din miscari exercitate cu mana sau cu aparate speciale asupra diferitelor regiuni ale corpului.

El se practica preventiv si curativ cu scopul de a mentine vitalitatea muschilor si a pielii.
Actiunile manuale de masaj sunt cunoscute sub numele de manevre, manipulari sau procedee si constau dintr-un ansamblu de miscari specifice de alunecare a mainilor pe suprafata corpului, de strangere, de apasare, de stoarcere a tesuturilor moi, de lovire usoara si ritmica a partilor carnoase (tapotament), de scuturare a segmentelor corpului si de alte diverse miscari.

Cele mai importante asocieri se intalnesc in cadrul balneo-fizio-terapiei atunci cand actiunea masajului se combina cu cea a hidro-terapiei.

Masajul este de mai multe feluri, detaliat dupa cum urmeaza:

Masaj de relaxare

Masajul general (sau de relaxare) este definit ca un ansamblu de manevre manuale aplicate asupra tesuturilor moi ale corpului in vederea obtinerii unor efecte fiziologice.
Masajul general poate fi realizat pe toate suprafetele corpului fiind numit si masaj total, dar poate fi limitat la o anumita parte a corpului, numit masaj partial :

REGIONAL - masajul care se aplica pe o parte importatnta si bine delimitata a copului: spate, torace, abdomen etc.

SEGMENTAR - masajul aplicat pe parti anatomice distincte, mai ales membre: umeri, brate, antebrate, solduri, coapse, gambe etc.

LOCAL - masajul aplicat pe portiuni mici de piele si tesuturi, pe grupuri de muschi, articulatii, degete etc.
Masajul general sau de relaxare este indicat sa faca parte din regimul de viata, al celor care depun munca predominant sedentara dar si a celor ce desfasoara activitati fizice. 

Masaj de recuperare

Terapia prin masaj este cunoscuta ca o metoda foarte veche de vindecare, iar referiri la ea se regasesc in texte vechi de peste 4000 ani. “Parintele medicinei” cum a fost numit Hipocrate, scria in sec IV i. Hr. ca “medicul trebuie sa cunoasca multe lucruri, si in special cum sa faca frectii.”

In prezent, terapia prin masaj, numita si terapie somatica presupune si aplicarea altor tehnici de masare asupra structurii musculare si a tesuturilor moi ale corpului, tehnici de constrangere, de producere a unor vibratii, leganare, frictionare, framantare si presare.

Toate aceste tehnici sunt folosite in beneficiul sistemului muscular si osos, al celui limfatic si circular, precum si al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.

Masajul terapeutic (de recuperare) este recomandat sportivilor sau pacientilor in cazul unor accidentari sau imbolnaviri acute, fie ca tratament functional  al leziunilor, fie ca tratament recuperator aplicat in cazul unei evolutii lente prelungite, al modificarilor morfo-functionale sau ale altor sechele patologice.

Tratamentul Functional are ca sop sa va vindece sau sa amelioreze leziunile si tulburarile manifestate cu pastrare intacta a formelor si functionalitatilor normale.

Tratamentul Recuperator urmareste sa stimuleze procesele de vindecare lente si nesatisfacatoare, sa grabeasca involutia bolii sau a accidentarilor, sa scurteze convalestenta si sa corecteze sechelele.

Masajul este contraindicat pe suprafetele cu leziuni, inflamatii sau zone purulente.

Masaj anticelultic

Masajul anticelulitic este indicat persoanelor cu plus de celulita in zonele predispuse.
Masajul anticelulitic are un efect benefic mai rapid atunci cand este ajutat de exercitii fizice.
Femeile sunt cele mai predispuse la celulita.

Terapia prin masaj influenteaza pozitiv atat stare psihica cat si cea fizica a oricarei persoane.

Astfel, masajul anticelulita ramane una dintre cele mai placute si sanatoase modalitati de a scapa de celulita si de depozitele nedorite.

Masajul este contraindicat pe suprafetele cu leziuni, inflamatii sau zone purulente.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner