1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Intrebari frecvente puse la un interviu de angajare

PDFImprimareEmail

Intrebari frecvente puse la un interviu de angajare

 

Ai rosfoit mii de anunturi si ai selectat cateva, ti-ai scris apoi cv-ul cu grija si l-ai trimis. Dupa cateva zile sau chiar saptamani ai fost chemat la interviu. Esti pregatit sa raspunzi eventualelor intrebari care ti s-ar putea pune? Ai ocazia sa le treci in revista inca o data:

Intrebare: "Ce imi poti spune despre tine?"

Aceasta intrebare este folosita pentru a aprecia personalitatea candidatului, gradul sau de pregatire, aptitudinile de comunicare si modul sau de a se raporta la lume. Pregateste o lista cu ceea ce faci (jobul actual sau anterior), cu punctele tale tari (cu precadere cele care sunt potrivite cu jobul tintit), si un rezumat al carierei tale, facand legaturi intre experienta anteriora si sarcinile pe care le vei avea de indeplinit in eventualitatea in care vei fi angajat.

Intrebare: "De ce ai parasit ultimul job?"/"De ce vrei sa iti schimbi job-ul?"

Intr-o anumita masura, raspunsul la aceasta intrebare arata cum va raportati la cariera si pasii pe care ii faceti in realizarea obiectivelor dumneavoastra personale. Raspundeti intr-un mod pozitiv - de exemplu: "...pentru ca imi doream sa fac lucruri mai variate, sa am responsabilitate mai mare, sa am mai oportunitati mai mari de promovare", etc...

Intrebare: "De ce vrei aceasta slujba/ de ce vrei sa lucrezi pentru compania aceasta?"

Arata cunostintele tale despre companie si subliniaza potrivirea ta cu acel job.

Intrebare: "Ce crezi ca poti tu oferi acestei companii?"

Aici ai sansa sa te lauzi - concentreazate pe calitatile pe care le ai si care sunt cerute pentru pozitia dorita.

Intrebare: "Ce crezi ca presupune acest post?"

Din raspunsul la aceasta intrebare angajatorul isi da seama daca te-ai gandit la acel post, daca te-ai informat in legatura cu el, sau pur si simplu iti incerci norocul cu ce ti s-a ivit in cale.

Intrebare: "Ce stii despre compania noastra?"

Demonstreaza-ti interesul pentru jobul la care ai aplicat, precum si cunostintele despre companie si industria in care activeaza. Vorbeste despre domeniul ei principal de activitate, dimensiunile, pricipalul/principalii clienti, mentionand sursa de informare.

Intrebare: "Doresti sa imi pui niste intrebari?"

Intotdeauna sa fii pregatit cu o intrebare pe care sa o pui celui care te intervieveaza. Intreaba despre pozitia vacanta, cere clarificarea unor informatii generale despre companie sau rezuma cunostintele tale despre companie si cere sa fie confirmate. Daca deja pe parcursul interviului ti s-a raspuns la intrebari mentioneaza acest lucru aratand in mod exact intrebarile, pentru ca angajatorul sa stie ca te-ai gandit la acel post cand te-ai pregatit pentru interviu.

Intrebare: "Care crezi ca sunt principalele tale calitati?"

Pregateste ca raspuns exemple exacte care demonstreaza calitatile tale (imprejurari, activitati, sarcini pe care le-ai indeplinit, proiecte in care te-ai inplicat si rezultatele personale obtinute din acestea). Aceste calitati trebuie sa fie relevante pentru postul la care ai aplicat.

Intrebare: "Care crezi ca sunt defectele tale?"

Nimeni nu-si recunoaste defectele reale la un interviu de angajare. Raspunsul la aceasta intrebare trebuie transformat intr-unul pozitiv: gandeste-te la ceva car epoate fi intrepretat si ca defect, dar care nu este intr-adevar o bila neagra. De exemplu: "Sunt foarte atent la detalii.." sau "Devin foarte implicat in proiectele la care lucrez."

Intrebare: "De ce ai schimbat atat de des job-urile?"

Daca ai lucrat in mai multe locuri intr-o perioada relativ scurta de timp sua daca ai lucrat in mai multe domenii prezinta aspectele pozitive - ai capatat aptitudini noi, ai calatorit sau ai reusit sa te adaptezi schimbarilor foarte usor. Apoi fa referiri la experienta capatata in pozitii similare celei la care ai aplicat.

Intrebare: "Ce iti place cel mai mult la actuala pozitie ocupata/ la ultima pozitie ocupata?"

Raspunsul cel mai bun la acesta intrebare trebuie sa enumere lucrurile care ti-au placut cel mai mult la postul detinut anterior si care se regasesc puternic in descrierea pozitiei tintite acum. Mentioneaza de asemenea dorinta ta de a iti imbogati experienta in acele domenii.

Intrebare: O intrebare care sa iti ceara informatii confidentiale despre fostul angajator.

Acesta poate fi un test al discretiei si profesionalismului tau. Este bine sa raspunzi ca nu poti divulga nici un fel de informatie confidentiala, afirmand faptul ca esti sigur ca si intervievatorul se asteapta la aceeasi discretie din partea angajatilor sai.

Intrebare: "Unde te vezi peste 5 ani?"

Angajatorul apreciaza astfel ambitia si planurile tale de cariera. Este de dorit ca obiectivul tau sa fie in concordanta cu pozitia pentru care esti intervievat si incearca de asemenea sa convingi de anagjamentul pe care ti l-ai luat fata de tine in legatura cu acel obiectiv.

Intrebare: "Imi poti da un exemplu din care sa reiasa aptitudinile tale organizatorice/ manageriale/ creative?

Trebuie sa te gandesti dinainte la niste exemple care sa releve aptitudinile cheie si competentele cerute de pozitia la care aplici. Studiaza cu atentie anuntul si profilul companiei.

Intrebare: "Rezisti la munca sub presiune?"

Raspunde cu "da" si specifica o situatie cand a trebuit sa lucrezi sub presiune si cum s-a incheiat .

Intrebare: "Povestete-mi o intamplare cand ceva nu a mers bine."

Intrebare: "Povestete-mi o intamplare cand ai avut un conflict la serviciu."

Intrebare: "Te-ai confruntat vreodata cu deadline-uri care se suprapuneau? Cum ai decis ce sarcina sa indeplinesti?"



Aceste intrebari releva compartamentul tau in anumite situatii. Citeaza din experienta anterioara si intotdeauna da o nota pozitiva raspunsului - de exemplu ca ai avut de invatat din acea experienta.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner