1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

6 ponturi pt a umple golurile din cv

PDFImprimareEmail

6 ponturi pentru a umple golurile din CV-ul tau

 

CV-ul tau ocupa doar jumatate de pagina? Nu te descuraja; urmeaza indicatiile articolului nostru si il vei transforma imediat intr-un CV atractiv!

1. Justifica

In general, un angajator urmareste pe CV-ul candidatului firul vietii profesionale a acestuia. De exemplu: daca studiile urmate se completeaza reciproc pentru a da cunostinte complexe intr-un anumit domeniu, daca exista experienta relevanta si suficienta pentru postul vacant la care ai aplicat, daca responsabilitatile posturilor detinute pana in prezent au crescut in timp. Orice intrerupere pare suspecta. Daca exista astfel de intreruperi in CV-ul tau (te-ai hotarat sa intrerupi un an facultatea sau ai repetat un an, ai intrerupt cateva luni serviciul sau ai lucrat in alt domeniu) nu este totul pierdut. Incearca sa explici si sa justifici motivele pentru care aceasta s-a intamplat si asigura-l pe angajator ca si in acea perioada ai dobandit cunostinte si experienta - chiar daca intr-un mod mai neconventional - care iti pot fi de mare folos pentru postul la care ai aplicat.

2. Reflecteaza

De multe ori oamenii au experienta care ar putea fi relevanta pentru postul la care aspira, dar nu realizeaza acest lucru si de aceea nu o trec in CV. Gandeste-te bine - chiar nu ai fost implicat in nici un proiect in facultate - de nici un fel? Astfel de proiecte chiar daca nu sunt tehnic relevante pentru locul de munca dorit, pot servi ca demonstratie pentru spiritul tau de echipa, de initiativa, puterea de munca sau entuziasmul tau. Acelasi lucru este valabil in situatiile in care ai incercat sa pui in practica vreo idee de afacere sau sa iti urmezi un vis de vreun fel. Chiar daca nu ai avut succes sau daca ai gresit poti arata ce ai invatat din acea greseala sau din acea provocare. Incearca sa expui toate acestea intr-un mod relevant si valoros pentru locul de munca la care aplici.

3. Demonstreaza

Este bine ca orice trasatura pozitiva de caracter sau aptitudine sa fie demonstrata - nu neaparat de experienta dobandita intr-un post ocupat anterior (in cazul ideal), dar macar de o activitate sau de o imprejurare. Astfel il poti convinge mai usor pe angajator de spiritul tau de echipa daca mentionezi (cand este cazul) sportul de echipa pe care l-ai practicat in adolescenta; simtul tau practic poate fi demonstrat (cand este cazul) de activitati la diverse cercuri sau de anumite actiuni de voluntariat.

4. Evita minciunile cu orice pret

Este o mare diferenta in prezentarea lucrurilor intr-un mod relevant pentru angajator si deformarea, pana la schimbarea sau adaugarea unor informatii false in CV-ul tau. Va fi foarte usor sa fii prins - aproape orice angajator va cere la interviu detalii despre ce este scris in CV si astfel, pe langa emotii, te vei confrunta si cu necesitatea de a parea credibil.

5. Atentie la hobby-uri

Majoritatea companiilor mari platesc sume importante pentru relaxarea angajatilor sai - abonamente la cluburi de sport, prime pentru concedii, cluburi proprii speciale de sah, fotbal sau alte sporturi pentru angajati - te-ai intrebat vreodata de ce? Nu este vorba de faptul ca acestea sunt incluse in pachetul salarial, ci firmele prefera ca angajatii lor sa aiba o viata particulara relaxanta si echilibrata pentru ca randamentul acestora la serviciu sa fie cat mai bun. In general companiile respectabile prefera ideea ca in weekend sa mergi in Delta la pescuit sau sa escaladezi Varful Omu si luni dimineata sa apari la serviciu odihnit si pregatit pentru o noua saptamana de lucru, decat sa vii obosit de munca extra pe care ti-ai luat-o de facut acasa. Astfel, mentioneaza in CV hobby-urile tale - dar cu precadere pe cele care demonstreaza calitati sociale sau aptitudini atractive pentru angajator.

6. Arata-ti entuziasmul

Foloseste in CV-ul tau terminologie care sa arate pofta ta de viata. De exemplu "Imi plac provocarile" suna mai dinamic decat "Rezistenta mare la stress". Este important sa arati ca atunci cand iti propui ceva, esti hotarat sa mergi pana la capat. In cele mai multe cazuri angajatorii seriosi isi doresc oameni dedicati si care se angajeaza in proiecte in care cred.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner